Setmana del part respectat

Aquesta és la setmana del part respectat, de debò que cal? És increïble que haguem de lluitar, o demanar, que se ens respecti el part dels nostres fills i filles, és increïble que haguem de lluitar per a que ens escoltin. Un part respectat quin tipus de part és? Què estem buscant?

Crec que un part respectat és un part on escolten el que la mare, el que la família, desitja pel naixement del seu nadó, un part respectat és aquell on no hi ha pressa, on es respecta la intimitat de la dona, del nadó, de la família. On s'acompanya des de la calma, des de la comprensió i no el jutjar, on es deixa sentir, on es deixa canviar, on s'escolta el que la dona desitja i on es fa com la mare desitja, un part respectat pot ésser a casa, a una casa de naixements, a un hospital, allà on la mare i el nadó que està apunt d'arribar vulguin veure's per primera vegada. Un part respectat és aquell on el desig de la mare és importantíssim, on el ritme de tots dos, el treball de tots dos és només cosa d'ells dos, on ningú posa presa, on ningú posa la mà per parar-ho.
 

Un part respectat és també un naixement respectat, acollir la criatura amb els desitjos i opcions que la mare i la família han escollit, on el més important són mare i fill/a, on no hi ha res millor que ells dos mirant-se, coneixent-se, olorant-se. Un naixement acompanyat amb amor, calidesa, sostenció, dolçor
Però no hi ha part i naixement respectat si les dones no tenim, no busquem, informació, si nosaltres no decidim, si nosaltres no escollim, per a poder tenir un part respectat ens han d'informar de les opcions, per a tenir un naixement respectat ens han d'informar dels protocols, per a poder demanar, per a poder escollir hem de saber, hem de conèixer.
Esta es la semana del parto respetado, de verdad hace falta? Es increíble que hayamos de luchar, o pedir, que se nos respete el parto de nuestros hijos e hijas, es increíble que hayamos de luchar para que nos escuchen. Un parto respetado qué tipo de parto es? Qué estamos buscando?
 

Creo que un parto respetado es un parto donde se escucha lo que la madre, lo que la familia, desea para el nacimiento de su bebé, un parto respetado es aquel donde no hay prisa, donde se respeta la intimidad de la mujer, del bebé, de la familia. Donde se acompaña desde la calma, desde la comprensión y no el juzgar, donde se deja sentir, donde se deja cambiar, donde se escucha el que la mujer desea y donde se hace como la madre desea, un parto respetado puede ser en casa, en una casa de nacimientos, en un hospital, allá donde la madre y el bebé que está apunto de llegar quieran verse por primera vez. Un parto respetado es aquel donde el deseo de la madre es importantísimo, donde el ritmo de los dos, el trabajo de los dos es sólo cosa de ellos dos, donde nadie pone prisa, donde nadie pone la mano para pararlo.
 

Un parto respetado es también un nacimiento respetado, acoger la criatura con los deseos y opciones que la madre y la familia han escogido, donde lo más importante son madre e hijo/a, donde no hay nada mejor que ellos dos mirándose, conociéndose, tocándose, oliéndose. Un nacimiento acompañado con amor, calidez, sostento, dulzura

Pero no hay parto y nacimiento respetado si las mujeres no tenemos, no buscamos, información, si nosotras no decidimos, si nosotras no escogemos, para poder tener un parto respetado nos tienen que informar de las opciones, para tener un nacimiento respetado nos tienen que informar de los protocolos, para poder pedir, para poder escoger tenemos que saber, tenemos que conocer.


+ info aida@gurumaji.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario