Acompanyar com a doula, des de el No fer, des del Respecte

Una doula acompanya, una doula respecta, una doula facilita. Una doula no fa, una doula no diu....La figura de la doula al nostre entorn no és una figura coneguda i, moltes vegades, tampoc entesa

Quan vaig decidir formar-me com a doula vagi buscar, moooooolt, per internet, preguntant, informant-me i vaig escollir, sota el meu parer, la millor formació en quant a professionals i organització, com a doula jo no volia aprendre a fer teràpies, ni massatges, jo volia aprendre moltes coses per a després, acompanyant una mare, tingués la capacitat de desaprendre-ho i poder acompanyar qualsevol decisió de la mare, la família, respectant-la i recolzant-la. Recordo perfectament el primer dia de formació amb Michel Odent on ens va dir, "avui us ensenyaré a ser bilingües", i això és el que necessitem les doules, no saber fer teràpies, etc. la formació va ser fantàstica, potent, interessant, enlluernant i molt directa al que buscava i quan vaig acabar-la vaig veure clar que era el meu camí, el que jo volia fer, i de nou vaig buscar i decidir associar-me a l'Associació Mares Doules (www.maresdoules.cat) on vaig signar un codi ètic, amb el que em baso per a treballar, on tenim un reglament intern i on cada mes ens trobem per a refrescar, repasar, compartir, on cada any torno a fer moltes de les trobades de les formacions. 

Des de l'Associació Mares Doules, a la que pertanyo, tenim molt clar quina és una mala praxis, tenim molt clar el que NO hem de fer, tenim molt clar quin és el nostre lloc i per aixó s'ha redactat i enviat aquesta carta, pq acompanyar una mare, un nadó, una família és molt important, és presència, objectivitat, respecte i amor.Una doula acompaña, una doula respeta, una doula facilita. Una doula no hace, una doula no dice....La figura de la doula en nuestro entorno no es una figura conocida y, muchas veces, tampoco entendida. 

Cuando decidí formarme como doula busqué, muuucho, por internet, preguntando, informándome y escogí, bajo mi parecer, la mejor formación en en cuanto a profesionales y organización, como doula yo no quería aprender a hacer terapias, ni masajes, yo quería aprender muchas cosas para después, acompañando a una madre, tuviera la capacidad de desaprenderlo y poder acompañar cualquier decisión de la madre, la familia, respetándola y apoyándola. Recuerdo perfectamente el primer día de formación con Michel Odent donde nos dijo, "hoy os enseñaré a ser bilingües", y esto es el que necesitamos las doulas, no saber hacer terapias, masajes, etc. la formación fue fantástica, potente, interesante, deslumbrante y muy directa a lo que buscaba y cuando la acabé vi claro que era mi camino, lo que quería hacer, y de nuevo busqué y decidí asociarme a la Asociació Mares Doules (www.maresdoules.cat) donde firmé un código ético, con el que me baso para trabajar, donde tenemos un reglamento interno y donde cada mes nos encontramos para refrescar, repasar, compartir, donde cada año vuelvo a hacer muchos de los encuentros de la formación. 


Desde la Asociación Mares Doules, a la que pertenezco, tenemos muy claro cuál es una mala praxis, tenemos muy claro el que NO tenemos que hacer, tenemos muy claro cuál es nuestro lugar y por esto se ha redactado y enviado esta carta, pq acompañar una madre, un bebé, una familia es muy importante, es presencia, objetividad, respeto y amor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario